fbpx

【Tiffany靚媽親子遊】Pokemon期間限定展覽 全新小精靈首次登場

考完試了!大人細路都要輕鬆下,雪梨B鍾意的pokemon,於銅鑼灣新開了pokemon期間限定寶可夢館~潮流景點,你們去了嗎?一入門口巳經見到好多精靈球來迎接我們,小朋友當然好興奮,父母就要準備定銀包。

雪梨爸就不太識那些精靈名,但場內有《寶可夢 朱 /紫》全新圖鑑,大人可以睇下,可以同仔女有共同話題。這裡有「​​新葉喵」、「呆火鱷」及「潤水鴨」人物的打卡位,還有全新小精靈首次在香港登場,看得雪梨B眼睛發了光,不停咁係度影相留念!

會場當然有產品賣,又有試玩,有些是期間限定商品,終於俾雪梨B發現switch game有pokemon game,為了鼓勵考試期間的努力,立即買了戰利品回家啦!

《寶可夢 朱/紫》期間限定紀念特展
日期:即日起至 12 月 4 日
地點:Amaz by Lokianno – AMAZ Gallery(銅鑼灣 Fashion Walk 京士頓街 2-4 號地下及地庫)
時間:中午 12 時至晚上 9 時
費用:免費入場參觀

————————————————————
雪梨媽 Facebook : 雪梨家族吃喝玩樂Fun

更多相片可到 MameShare Facebook 瀏覽

————————————————————

難度:零粒星星(五粒星星最高)
適合年齡: 任何年齡
交通工具: 銅鑼灣港分鐵站D出口步行5分鐘內到達,多條公共巴士路線前往銅鑼灣市中心,亦可自駕停泊於周邊商場
附近景點: 維多利亞公園、香港時代廣場、天后廟、香港中央圖書館
附近美食:
Mamaday – 銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓,有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵、唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯、提拉米蘇聽過未、黑到爆炸魷魚圈墨
古今 – 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓,日式料理、A4和牛卷、壽司薄餅、各式刺身、各式串燒
Milu Thai มิลู่ไทย – 銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓,咖哩三重奏、火焰燒雞、火山排骨、爆炸炒蟹、青檸酸辣明爐烏頭、泰式蛋包金邊粉

想知更多好去處,請按【親子好去處

追蹤MAMESHARE

121,617FansLike
856FollowersFollow
1,910SubscribersSubscribe
spot_imgspot_img

最新內容